Tatuoinnin hoito

Käsittele parantuvaa tatuointia aina puhtain käsin!

Kun tatuointi on tehty, se suojataan yleensä haavakalvolla, jota voi pitää 1-5 päivää. Kun kalvo on poistettu, tatuointi huuhdellaan haalealla vedellä ja kuivataan huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä.

Niin kauan kuin kalvo on paikallaan, ei tatuoinnille tarvitse tehdä mitään. Kalvon poistamisen jälkeen tatuoinnin päälle levitetään ohuesti tatuoinnin hoitoon tarkoitettua voidetta 2-3 kertaa päivässä. Liian runsas rasvaaminen liottaa tatuointia tarpeettomasti ja voi myös aiheuttaa näppylää. Rasvausta jatketaan, kunnes tatuointi on kokonaan parantunut.

Tatuointia ei saa liottaa. Liottamista on mm. saunominen, kylpeminen, liika peseminen, liika rasvaaminen ja siteen tai kelmun alla voiteessa hauduttaminen. Tatuointia ei tarvitse pestä ellei se likaannu, huuhtelu suihkussa käynnin yhteydessä riittää. Desinfiointiaineita tai voimakkaita saippuoita ei tulisi käyttää tatuoinnin puhdistuksessa.

Tatuoinnin päälle ei tarvitse laittaa uutta sidettä tai kalvoa, ellei se vuoda runsaasti tai altistu epäpuhtauksille. Muutoin tatuoinnin paras suoja on puuvillainen vaate.

Tatuoinnin päälle kehittyy tumma rupi, joka lähtee itsestään pois. Jos rupi lähtee ennen aikojaan, se saattaa viedä väriä mukanaan ja aiheuttaa arpeutumista. Tästä syystä rupea ei saa repiä, raapia eikä liottaa.

Raskasta liikuntaa sekä tatuointiin kohdistuvaa eläinkontaktia tulee välttää tatuoinnin parantuessa.

Uutta tatuointia tulee suojella suoralta auringonvalolta ja solariumia täytyy välttää vähintään puolen vuoden ajan; Uusiutuva iho on ohutta ja palaa tatuoinnin kohdalta herkästi. Aurinkovoidetta ei saa laittaa vielä parantuvaan tatuointiin.

Kun tatuointi noin kuukauden kuluttua on parantunut, tutki miten väri on jäänyt tai tule näyttämään sitä meille. Ihosta ja kuvasta riippuen tatuointi saattaa tarvita lisävärjäyksen. Värjäys sisältyy tatuoinnin hintaan, mikäli hoito-ohjeita on noudatettu. Takuu ei ole elinikäinen; Jos huomaat tatuoinnissa korjattavaa, niin ota yhteyttä mahdollisimman pian tatuoinnin parannuttua.

Kattavammat hoito-ohjeet saat kirjallisena mukaasi studiolta.

Vääränlainen hoito voi pilata tatuoinnin, joten noudata saamiasi ohjeita!

Eri tatuoijat suosittelevat erilaisia hoito-ohjeita sen mukaan, millaisella tekniikalla työskentelevät. Sen vuoksi tatuointia kannattaa hoitaa sen mukaan, kuinka sen tekijä on ohjeistanut.

Mikäli sinulle tulee kysyttävää tatuointisi parantumisen suhteen, ota viipymättä yhteyttä tatuoijaasi!

Studiollamme myynnissä olevia tatuoinnin hoitotuotteita