Koronatiedote

Koronaviruksen toinen aalto on käynnissä ja tartuntamäärät nousseet reippaaseen kasvuun. Jatkamme studiollamme jo rutiiniksi muodostuneita varotoimenpiteitä ja noudatamme valtion ohjeistuksia viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Koska sekä asiakkaidemme että työntekijöidemme turvallisuus on meille tärkeää, toivomme että kaikki asiakkaamme noudattavat seuraavia ohjeita.

Ethän asioi studiollamme, jos..

-Sinulla on todettu koronatartunta, jota edelleen sairastat, tai olet karanteenissa
Voit sen sijaan olla meihin yhteydessä esim. puhelimitse tai sähköpostitse, niin palvelemme parhaamme mukaan.

-Sinulla ilmenee oireita kuten kuumetta, yskää, kurkkukipua, nuhaa, päänsärkyä, lihaskipuja tai hengenahdistusta, tai mikäli olet muutoin kipeä
Tatuoitavaksi ei kannata tulla kipeänä muutenkaan, ja nyt omasta terveydestä huolehtimisen lisäksi täytyy pitää huolta myös muiden terveydestä.

-Olet ollut kontaktissa henkilöön, jolla on todettu koronatartunta tai jolla on oireita, tai epäilet muutoin altistuneesi virukselle
Virus voi tarttua myös ennen oireiden esiintymistä, joten saatat levittää sitä tietämättäsi.

-Kuulut riskiryhmään tai teet yhteiskunnallisesti tärkeää työtä
Vaikka pidämme huolta hygieniasta ja varotoimista parhaamme mukaan, emme voi taata että studiolle tullessasi olet täysin turvassa tartunnalta.

-Olet matkustanut tai ollut kontaktissa henkilöön, joka on palannut ulkomailta viimeisten kahden viikon aikana
Ulkomailta Suomeen palaavien tulee pysytellä kaksi viikkoa karanteenissa.

Voit siirtää tatuointiaikaasi myös siinä tapauksessa, jos..

-Sinulla on lapsia, joista huolehdit kotona, tai läheisiä, joiden puolesta pelkäät tartuntaa
On ymmärrettävää että lapsille on haastavampaa saada hoitopaikkaa epidemian vallitessa.

-Joudut kulkemaan julkisilla liikennevälineillä
Junalla, linja-autolla ja muilla joukkoliikennevälineillä kulkiessa on vaikeaa välttää kontakteja ja niiden käyttämistä suositellaan välttämään epidemian vallitessa.

-Sinulla ei ole varaa ottaa nyt tatuointia
Epidemian vuoksi suuri määrä ihmisiä on menettänyt toimeentulonsa ja on ymmärrettävää, ettei tatuoinnin hankinta mene muiden kulujen edelle.

-Haluat välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja
Tatuointia tehdessä ei ole mahdollista pitää riittävää turvaväliä tatuoijan ja asiakkaan välillä. Ymmärrämme, jos haluat pelata varman päälle.

-Paikalle saapuminen muutoin huolestuttaa
Tatuoitavaksi tuleminen voi olla jännittävä kokemus normaaliolosuhteissakin, joten ymmärrämme jos haluat karsia tatuointikokemuksestasi ylimääräiset huolenaiheet pois.

Epidemian vuoksi tatuointiajan siirtäminen onnistuu matalallakin kynnyksellä. Varattua tatuointiaikaa tulee siirtää eteenpäin ja ajan siirtäminen on täysin perusteltua, mikäli yksi tai useampi edellä mainituista kohdista pätee sinuun.

Ota yhteyttä joko studioon tai suoraan tatuoijaasi puhelimitse tai sähköpostitse, viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta, niin siirrämme aikaasi eteenpäin. Et menetä varausmaksua, vaikka aikaa siirrettäisiin lyhyelläkin varoitusajalla, kunhan otat yhteyttä välittömästi, kun tiedät että aikaasi tarvitsee siirtää.

Studion puhelimeen 045-2325482 voi soittaa klo 10-21 välisenä aikana. Tekstiviestit, sähköposti ja WhatsApp toimivat kellon ympäri ja niitä seurataan säännöllisesti, vaikka vastausajat saattavat venyä.

Studio on pääsääntöisesti auki ti-pe klo 12-17

Toimimme tällä hetkellä normaalein aukioloajoin, jolloin paikalle saa tulla konsultaatioon tai varaamaan aikaa myös ennalta ilmoittamatta.

Koska ylimääräisiä kontakteja ihmisten välillä kannattaa edelleen välttää, niin pyrimme rajoittamaan studiolla kävijöiden määrää. Seuralaisten mukaan ottaminen on kielletty studiolla asioidessa, vaikka kyseessä olisi lyhyt vierailu kuten ajan varaaminen tai lahjakortin hankinta. Studiomme työntekijät välttävät ylimääräisiä kontakteja myös vapaa-ajallaan.

Ohjeita studiolla asioiville:

1. Älä ota mukaasi seuralaisia.

Koska ylimääräisiä kontakteja ihmisten välillä tulee nyt välttää, pyrimme karsimaan studiolla kävijöiden määrää. Seuralaisten (esim. Puolison, lasten tai kavereiden) mukaan ottaminen on kielletty studiolla asioidessa, vaikka kyseessä olisi lyhyt vierailu kuten ajan varaaminen tai lahjakortin hankinta. Saattaja saa tulla ovelle, mutta ei mieluusti sisälle. 

2. Kun tulet sisään, ota kengät pois ja käy pesemässä kätesi.

Tiskillä on saatavilla käsidesiä, mutta käsien huolellinen pesu saippuan kanssa on tehokkain keino viruksen torjunnassa. Pese kädet myös, ennen kuin syöt välipalaa, naposteltavaa tai eväitä. Ota omat eväät mukaan. Vältä koskemasta kasvojasi.

3. Pidä muihin paikalla oleviin etäisyyttä mahdollisuuksien mukaan.

Kaikeksi onneksi studiomme on hyvin tilava ja riittävä turvaväli on useimmilla suomalaisilla käytössä luonnostaan. Vältetään myös kättelyä ja muuta ylimääräistä kontaktia.

4. Käytä kasvosuojaa tatuoitavana ollessasi

Tatuointia tehdessä tatuoija joutuu työskentelemään pitkän aikaa asiakkaan vierellä eikä riittävää turvaväliä ole mahdollista pitää. Tästä syystä maskin käyttö on toivottavaa kummankin osalta. Studiollamme on tarjolla ilmaisia kasvosuojia asiakkaille, mutta omaa kasvosuojaakin saa käyttää mikäli sellainen löytyy.

5. Kun hoidat parantuvaa tatuointia, pese kädet huolellisesti saippuan kanssa ennen kuin käsittelet tatuointiasi tai tatuoinnin hoitotuotteita.

Tatuointi on avohaava, joka voi toimia väylänä viruksen tarttumiselle. Tatuoinnin päälle asennetaan yleensä haavakalvo sen valmistuttua. Niin kauan kuin kalvo pysyy tiiviisti paikallaan eikä ala ärsyttää, ei tatuointia tarvitse käsitellä.

Varotoimet studiomme hygieniakäytännöissä

Studiomme hygieniakäytännöt ovat normaaliolosuhteissakin hyvin kattavat, noudatamme terveysviranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Tehostamme hygieniakäytäntöjämme koronaepidemian ajaksi entisestään mm. ottamalla käyttöön kasvosuojat tatuointeja tehdessä ja huolehtimalla studion yleisten tilojen kosketuspintojen laajasta desinfioimisesta vielä tavanomaistakin ahkerammin.

Asiakkaat ohjataan pesemään kädet paikalle saapuessaan sekä taukojen yhteydessä, jonka lisäksi käsidesiä löytyy tiskiltä.

Mikäli tatuoija sairastuu tai valtio määrää palvelu-/ulkonaliikkumiskiellon

Mikäli tatuoijalla ilmenee oireita, siirretään hänelle varattuja aikoja eteenpäin. Mikäli valtiolta tulee ohje tai kielto palveluiden väliaikaiseen lakkauttamiseen tai ihmisten oikeutta liikkumiseen rajoitetaan, siirretään kaikki varatut ajat tarvittavalta aikaväliltä.

Asiakkaisiin otetaan ajan siirtämisestä yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Pyydämme ymmärrystä kaikilta joita tämä koskee ja kiitämme yhteistyöstä!

Miksi edelleen palvelemme asiakkaita epidemiasta huolimatta

Oikeutta elinkeinon harjoittamiseen ei toistaiseksi ole rajoitettu, ja koska kulut ovat suurimmilta osin vakiot töiden määrästä riippumatta, niin pyrimme minimoimaan epidemiasta koituvat tappiot turvataksemme toimintamme jatkumisen.

Koronatapausten määrä on Riihimäen alueella pysynyt maltillisena, joten todennäköisyys tartunnan saamiseen on pienempi kuin suuremmissa kaupungeissa. Studiollamme on yhtä aikaa paikalla pääsääntöisesti 2-7 henkilöä kerrallaan, ja työpisteet ovat hyvin etäällä toisistaan väliseinin erotettuna. Meillä on jo ennestään tarvittava tietotaito ristikontaminaatioiden välttämisestä, joten sen kannalta tatuointiliikkeemme on turvallisempi ympäristö kuin moni muu. Suorasta kontaktista ihmisten välillä tapahtuvia tartuntoja emme kuitenkaan pysty estämään, jonka vuoksi ohjeistamme asiakkaitamme siirtämään aikaansa mikäli siihen on pienintäkään aihetta.

Arvioimme tilannetta epidemian edetessä, ja olemme valmiita studion väliaikaiseen sulkemiseen oma-aloitteisesti mikäli toiminnan jatkaminen vaikuttaa liian riskialttiilta.

Tietoa Koronasta

Lisätietoa koronaviruksesta terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19