Koronatiedote

Koronaepidemia on edennyt Suomessa siihen pisteeseen, että kotoa suositellaan lähtemään ainoastaan välttämättömien asioiden hoitamiseksi ja Uusimaa on eristetty muusta Suomesta. Monessa maassa palvelualan yritykset kuten tatuointiliikkeet on määrätty suljettavaksi ja saattaa olla, että tähän ratkaisuun päädytään myös Suomessa. Tälle sivulle päivitämme aktiivisesti tietoa siitä, kuinka pandemia vaikuttaa studiomme toimintaan.

Koronaepidemian aikana otamme käyttöön varotoimet, joilla pyrimme ehkäisemään viruksen leviämistä. Näillä mennään siihen saakka, kunnes hallitukselta tulee päätös palvelualan yritysten väliaikaisesta sulkemisesta tai yleisestä ulkonaliikkumiskiellosta, tai kunnes itse koemme että toiminnan jatkaminen on liian suuri riski meille ja asiakkaillemme.

Tatuointiajan siirtäminen

Epidemian aikana tatuointiajan siirtäminen on mahdollista matalallakin kynnyksellä. Varattua tatuointiaikaa tulee siirtää eteenpäin ja ajan siirtäminen on täysin perusteltua, jos:

-Sinulla ilmenee oireita kuten kuumetta, yskää, kurkkukipua, nuhaa, päänsärkyä, lihaskipuja tai hengenahdistusta, tai mikäli olet muutoin kipeä tai sinulla on todettu koronatartunta, jota edelleen sairastat
Tatuoitavaksi ei kannata tulla kipeänä muutenkaan, ja nyt omasta terveydestä huolehtimisen lisäksi täytyy pitää huolta myös muiden terveydestä.

-Olet ollut kontaktissa henkilöön, jolla on todettu koronatartunta tai jolla on oireita, tai epäilet muutoin altistuneesi virukselle
Virus voi tarttua myös ennen oireiden esiintymistä, joten saatat levittää sitä tietämättäsi.

-Kuulut riskiryhmään tai teet yhteiskunnallisesti tärkeää työtä
Vaikka pidämme huolta hygieniasta ja varotoimista parhaan kykymme mukaan, emme voi taata että studiolle tullessasi olet täysin turvassa tartunnalta.

-Sinulla on lapsia, joista huolehdit kotona, tai läheisiä, joiden puolesta pelkäät tartuntaa
Koulujen ja päiväkotien ollessa osittain suljettu, on ymmärrettävää että lapsille on haastavaa saada hoitopaikkaa.

-Olet matkustanut tai ollut kontaktissa henkilöön, joka on palannut ulkomailta viimeisten kahden viikon aikana
Ulkomailta Suomeen palaavien tulee pysytellä kaksi viikkoa karanteenissa.

-Joudut kulkemaan julkisilla liikennevälineillä
Junalla, linja-autolla ja muilla joukkoliikennevälineillä kulkiessa on vaikeaa välttää kontakteja ja niiden käyttämistä suositellaan välttämään epidemian vallitessa.

-Olet tulossa Uudenmaan alueelta 28.3.-19.4.
Tatuointiliikkeellä asioiminen ei valitettavasti lukeudu niihin syihin, joiden perusteella rajan yli kulkeminen sallitaan kun Uusimaa on eristetty.

-Sinulla ei ole varaa ottaa nyt tatuointia
Epidemian vuoksi suuri määrä ihmisiä on menettänyt toimeentulonsa ja on ymmärrettävää, ettei tatuoinnin hankinta mene muiden kulujen edelle.

-Haluat välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja
Tatuointia tehdessä ei ole mahdollista pitää riittävää turvaväliä tatuoijan ja asiakkaan välillä, eikä tatuoinnin teettäminen ole sellainen välttämättömyys jonka vuoksi hallituksen ohjetta pysytellä kotona tulisi ehdoin tahdoin rikkoa. Kunnioitamme hallituksen ohjetta ja ymmärrämme, jos haluat pelata varman päälle.

-Paikalle saapuminen muutoin huolestuttaa
Tatuoitavaksi tuleminen voi olla jännittävä kokemus normaaliolosuhteissakin, joten ymmärrämme jos haluat karsia tatuointikokemuksestasi ylimääräiset huolenaiheet pois.

Mikäli yksi tai useampi edellä mainituista kohdista pätee sinuun:

Ota yhteyttä joko studioon tai suoraan tatuoijaasi puhelimitse tai sähköpostitse, viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta, niin siirrämme aikaasi eteenpäin. Et menetä varausmaksua, vaikka aikaa siirrettäisiin lyhyelläkin varoitusajalla!

Studion puhelimeen 045-2325482 voi soittaa klo 10-21 välisenä aikana. Tekstiviestit, sähköposti ja WhatsApp toimivat kellon ympäri ja niitä seurataan säännöllisesti, vaikka vastausajat saattavat venyä.

Outilla uusia varauksia otetaan tällä hetkellä syksylle, jotta aikaansa kevään aikana siirtäville asiakkaille pystytään järjestämään korvaava aika kevät-kesältä. Ankin ja Jylpyn osalta uusia varauksia ei oteta Uudenmaan eristyksen voimassaoloajalle.

Studio on toistaiseksi avoinna ainoastaan tatuointiajan varanneille

Koska ylimääräisiä kontakteja ihmisten välillä tulee epidemian aikana välttää, rajoitamme studiolla kävijöiden määrän vain niihin jotka tulevat teettämään tatuointia. Seuralaisten mukaan ottaminen on kielletty, konsultaatiot ja ajanvarauksiin liittyvät asiat hoidetaan puhelimitse ja sähköpostitse. Nettiajanvaraus on väliaikaisesti poistettu käytöstä siltä varalta, että useita jo varattuja aikoja joudutaan siirtelemään.

Studiomme työntekijät välttävät ylimääräisiä kontakteja myös vapaa-ajallaan.

Walk in -päiviä ei järjestetä epidemian aikana

Uusista walk in-päivistä sovitaan epidemian laannuttua.

Ohjeita tatuointiajan varanneille:

1. Tule varaamallesi ajalle yksin

Älä ota mukaasi seuralaisia. Saattaja saa tulla ovelle, mutta ei mieluusti sisälle. Koska ylimääräisiä kontakteja ihmisten välillä tulee nyt välttää, pyrimme karsimaan studiolla kävijät niihin, joilla on tatuointiaika sovittuna.

2. Kun saavut studiolle, käy pesemässä kätesi.

Tiskillä on saatavilla käsidesiä, mutta käsien huolellinen pesu saippuan kanssa on tehokkain keino viruksen torjunnassa. Pese kädet myös, ennen kuin syöt välipalaa, naposteltavaa tai eväitä. Ota omat eväät mukaan. Vältä koskemasta kasvojasi.

3. Pidä muihin paikalla oleviin etäisyyttä mahdollisuuksien mukaan.

Kaikeksi onneksi studiomme on hyvin tilava ja riittävä turvaväli on useimmilla suomalaisilla käytössä jo luonnostaan. Vältetään myös kättelyä ja muuta ylimääräistä kontaktia mahdollisuuksien mukaan. Tatuointia tehdessä asiakas ja tatuoija joutuvat työskentelemään lähekkäin, mutta tatuoija käyttää työssään hanskoja joka tapauksessa ja varotoimenpiteenä käytämme myös kasvosuojia työn aikana.

4. Kun hoidat parantuvaa tatuointia, pese kädet huolellisesti saippuan kanssa ennen kuin käsittelet tatuointiasi tai tatuoinnin hoitotuotteita.

Tatuointi on avohaava, joka voi toimia väylänä viruksen tarttumiselle. Tatuoinnin päälle asennetaan yleensä haavakalvo sen valmistuttua. Niin kauan kuin kalvo pysyy tiiviisti paikallaan eikä ala ärsyttää, ei tatuointia tarvitse käsitellä.

Varotoimet studiomme hygieniakäytännöissä

Studiomme hygieniakäytännöt ovat normaaliolosuhteissakin erittäin kattavat, noudatamme terveysviranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Tehostamme hygieniakäytäntöjämme koronaepidemian ajaksi entisestään mm. ottamalla käyttöön kasvosuojat tatuointeja tehdessä ja huolehtimalla studion yleisten tilojen kosketuspintojen laajasta desinfioimisesta useasti päivän aikana tavanomaisen päivittäisen desinfioimisen sijaan.

Asiakkaat ohjataan pesemään kädet paikalle saapuessaan sekä taukojen yhteydessä, jonka lisäksi käsidesiä löytyy tiskiltä.

Mikäli tatuoija sairastuu tai palvelu-/ulkonaliikkumiskielto astuu voimaan

Mikäli tatuoijalla ilmenee oireita, siirretään hänelle varatut ajat eteenpäin. Mikäli valtiolta tulee ohje tai kielto palveluiden väliaikaiseen lakkauttamiseen tai ihmisten oikeutta liikkumiseen rajoitetaan, siirretään kaikki varatut ajat tarvittavalta aikaväliltä.

Asiakkaisiin otetaan ajan siirtämisestä yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Pyydämme ymmärrystä kaikilta joita tämä koskee ja kiitämme yhteistyöstä!

Miksi edelleen palvelemme asiakkaita epidemiasta huolimatta

Oikeutta elinkeinon harjoittamiseen ei toistaiseksi ole rajoitettu, ja koska kulut ovat suurimmilta osin vakiot töiden määrästä riippumatta, niin pyrimme minimoimaan epidemiasta koituvat välttämättömät tappiot turvataksemme toimintamme myös jatkossa.

Koronatapausten määrä on Riihimäen alueella pysynyt alhaisena, joten todennäköisyys tartunnan saamiseen on pienempi kuin suuremmissa kaupungeissa. Studiollamme on yhtä aikaa paikalla 2-6 henkilöä kerrallaan, ja työpisteet ovat hyvin etäällä toisistaan väliseinin erotettuna. Meillä on jo ennestään tarvittava tietotaito ristikontaminaatioiden välttämisestä, joten sen kannalta tatuointiliikkeemme on turvallisempi ympäristö kuin moni muu. Suorasta kontaktista ihmisten välillä tapahtuvia tartuntoja emme kuitenkaan pysty estämään, jonka vuoksi ohjeistamme asiakkaitamme siirtämään aikaansa mikäli siihen on pienintäkään aihetta.

Arvioimme tilannetta jatkuvasti epidemian edetessä, ja olemme valmiita studion väliaikaiseen sulkemiseen oma-aloitteisesti mikäli toiminnan jatkaminen alkaa vaikuttaa liian riskialttiilta.

Tietoa Koronasta

Lisätietoa koronaviruksesta terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19